РУС. Стиль прованс в інтер'єрі фото та інтерєр прованс.

Стиль прованс в інтер’єрі

Стиль прованс в інтер’єрі – для тих, хто мріє про красиве житло, однак не прагне надати йому якусь креативну концепцію. Породила його південна Франція – земля чуттєвої волі і безмежного культу краси. Буквально «прованс» означає «провінція», проте помилковим буде вважати цей стиль однією з різновидів стилю кантрі. Інтерєр прованс – це скромна чарівність буржуазії, це чарівний «будинок з історією», в якому речі живуть власним життям, вбираючи мелодику подій.

Стиль прованс в інтер'єрі
Природа Провансу – яскраве сонце, пурпурні виноградники, смарагдове море, що нудяться в спекотному повітрі охристого лісу, строкаті луки. Ці фарби перекочують в інтер’єр вашого будинку, проте стіни повинні залишатися в пастельній палітрі.

Світлі тони і фантастичні акценти -стиль прованс в інтер’єрі .

Білий колір бажаний в якості одного з домінуючого. Особливо не варто від нього відмовлятися в оформленні дверей – пофарбовані білою фарбою, вони прикрашаються флористичної розписом.

Стиль прованс в інтер'єрі

  1. Стіни і стелі – білі, кремові, бежеві, ніжно-лимонні, теракотові, світло-помаранчеві, блідо-зелені, кольору морської хвилі і квітучої лаванди. Фактурна штукатурка допоможе домогтися ефекту натуральних «нерівностей». Можна обшити стіни дерев’яними панелями і забарвити в один з перерахованих кольорів.
  2. Кухню можна викласти натуральним каменем, цеглою або керамічною плиткою, що імітує ці матеріали.
  3. Підлога – оброблена дошка з красивою фактурою або плитка.
  4. При бажанні стелю можна прикрасити темними дерев’яними балками.
  5. Вікна бажані від підлоги до стелі – це своєрідний почерк стилю прованс в інтер’єрі.

Інтер’єр прованс – архаїка і сучасність.

Неспішність провінційного життя підкреслюється поєднанням ноу-хау в галузі побутової техніки та мереживних салфеточек, що належать прабабусі.

інтер'єр прованс

  1. Прекрасно виглядає поєднання дерев’яних, плетених і кованих меблів. При бажанні, реставруючи старі меблі, можна її штучно «зістарити» без втрати товарного вигляду.
  2. Буфети, комоди, книжкові шафи – з антресолями і висувними ящиками, лави, столики і тумби відрізняються грубуватими прямими силуетами, дивани і крісла – з широкими підлокітниками і «воланом». Можна прикрасити фасади флористичної розписом. Коричневі меблі – рідкість, бажано використовувати світлі тони.
  3. Оббивка м’яких меблів – в дрібну квіточку, клітинку, смужку.
  4. Ліжка – широкі, з кованими узголів’ями, покриті стьобаними покривалами.
  5. Стиль прованс в інтер’єрі вітає велика кількість натурального текстилю малих форм – скатертини, серветки, подушки, фіранки, шторки з рюшами – з льону, бавовни, ситцю, мережив.
  6. Ковка обов’язково присутня у виконанні люстр, бра, світильників.
  7. Велика кількість аксесуарів – плетені вазочки, свічники, короби, на стінах – розписні тарілки, акварелі – натюрморти та квіти, безліч поличок, заставлених невеликими речами, фотографіями в рамках.
  8. Обов’язкові квіти – як живі, так і засушені.

«Старомодні» речі в стиль прованс в інтер’єрі стають родзинкою. Люди, з обожнюванням відносяться до старих речей, зможуть відтворити матеріальну історію світу своєї сім’ї і одночасно – бездоганно витриманий інтер’єр.

Оцініть статтю
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середній: 4,00 out of 5)
Loading...
Сподобалась стаття? Поділись:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
повідомляти