РУС. Інтер'єр в стилі шале фото та характеристика і опис.

Інтер’єр в стилі шале.

Інтер’єр в стилі шале – одне з найзатишніших напрямків, перш за все, з точки зору власників, які цінують простоту обстановки, самобутність оформлення і романтику натуральних матеріалів.

Інтер'єр в стилі шале
Спочатку стилістика шале являла собою породження способу життя альпійських пастухів, що зводять надійні і теплі гірські будиночки. Сьогодні інтер’єр в стилі шале використовується при оформленні дачних будиночків і заміських будинків. Можливо його відтворення і в квартирі – великій, а в ідеалі – дворівневій.

Інтер'єр в стилі шале
Інтер’єр в стилі шале – натуральні матеріали.

Перше, що повинно впасти в око в будинку або квартирі, вирішеними в стилі шале – достотк каменю і дерева, при цьому деревину бажано штучно зістарити. Ідеальне поєднання облицювання – дерев’яні стіни, стеля та підлога, дерев’яні стіни і кам’яну підлогу, кам’яні стіни і дерев’яну підлогу. Обов’язковий елемент – видимі балки під стелею.

стиль шале

  1. Незважаючи на те, що дерево – домінуючий матеріал в інтер’єрі в стилі шале, важливо не перевантажити їм приміщення, інакше приміщення буде здаватися глухим і похмурим. Відчуття легкості додасть забарвлення стельових балок, підібране на кілька тонів світліше, ніж сам стелю.
  2. Для декорування стін можна використовувати шпалери з бамбука з плетеними обробкою або структурну фарбу, за допомогою якої виходить рельєфний візерунок. В економ-варіанті підійдуть шпалери, що імітують камінь або дерево.
  3. Фрагменти стін можна обробити плиткою, що імітує камінь, особливо у вологих приміщеннях, обшити дошкою або дощатими панелями, покрити фактурною штукатуркою.
  4. Один з варіантів вирішення інтер’єру в стилі шале – біло-сірі оштукатурені стіни.
  5. Підлогу покривають масивною нефарбованою дошкою, покритою лаком або морилкою, можливо, маслом з ефектом патини, що дає матовий або напівматовий ефект.
  6. Якщо мова йде про заміський будинок, обов’язковою умовою є камін – громіздкий, лапідарний, облицьований каменем.

стиль шале спальня
Стиль шале в архітектурі- силует, палітра, настрій

Загальна колірна гамма шале – деревні, жовті, білі, коричневі, помаранчеві тони. Можна оформити приміщення, скориставшись одним з них у вигляді різноманітності відтінків, можна їх змішати – альпійська стилістика це допускає.

стиль шале спальня

  1. Якщо ви – шанувальники синього кольору, вводити його в інтер’єр шале можна в невеликій кількості у вигляді одного-двох акцентів на тлі цегляного і різних відтінків сірого.
  2. У вітальні можна поекспериментувати зі сміливими квітами – поєднанням теракотового і оранжевого, охри і відтінку «мокрий асфальт», кольори мокрої глини і коричневого.
  3. У спальні бажані пастельні жовтий, ванільний, деревний, шоколадно-карамельний колір, контрастом яким може стати біле покривало на ліжку і світло-сірий килим на підлозі.
  4. Стиль шале в інтер’єрі передбачає поділ на чоловічу і жіночі території за рахунок підбору аксесуарів – в «жіночої» половині це чорно-білі фотографії в дерев’яних рамках, невеликі вироби, прикрашені віники з гірських трав, в «чоловіча» – мисливські трофеї, зброя, старовинні фотоапарати та біноклі.
  5. Меблі в стилі шале – великогабаритні дерев’яні і легкі плетені, у вітальні – зістарені гірки і стінки, комоди і скрині з різьбленим декором, в кухні – дерев’яний гарнітур, грунтовний обідній стіл і важкі дерев’яні стільці. Якщо місця недостатньо, стіл і стільці можуть бути плетеними.
  6. Кухонні аксесуари також допускаються тільки з натуральних матеріалів – розписний посуд з дерева і кераміки, скатертини і серветки з льону, вафельні рушники.
  7. Якщо в кухні немає можливості прибрати побутову техніку за дерев’яні фасади, вона повинна бути яскравою, з корпусами соковитих кольорів.
  8. Окрасою вітальні стануть грубі громіздкі шкіряні дивани і крісла.
  9. І в спальні, і у вітальні на підлозі обов’язкові однотонні сірі і буро-коричневі килими, натуральні або штучні шкури, плетені і в’язані тонкі і товсті пледи і килимки.
  10. У ванній не повинно бути пластику – дерев’яні полички для косметики, дерев’яна тумба під умивальником, з сучасних виробів лише необхідні – пральна машина і рушникосушка.
  11. Як аксесуари можуть бути розвішені картини, дзеркала, вишивки і панно в дерев’яних рамах, старовинні свічники і лампи, гобелени.
  12. Любителі живих зелених рослин можуть наповнити ними будинок в необмеженій кількості, помістивши в керамічні горщики і дерев’яні діжки. Спальню прикрасять композиції з польових і гірських квітів.

стиль шале кухня

Оцініть статтю
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голосів, середній: 4,00 out of 5)
Loading...
Сподобалась стаття? Поділись:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
повідомляти